Първото тримесечие на годината се очертава да бъде доста динамично, като Samsung Galaxy S21 няма да са единствените нови атрактивни устройства на водещите производители. Huawei също подготвят премиерата на следващите си флагмани, които ще трябва да затвърдят позициите на компанията, в контекста на търговските санкции. 

Китайският гигант се оказа принуден да продаде бизнеса с Honor смартфони и не се е отказал от представянето на устройства от висок клас. Вече знаем доста детайли за техническите спецификации на Huawei P50 серията, която отново ще надгради по отношение на хардуера и дизайна миналогодишните премиум смартфони на Huawei.

Камерите на смартфоните отново ще бъдат обект на сериозни подобрения. тъй като възможностите за мобилна фотография винаги са били отличителна характеристика на Huawei P50 Series. Предстоящите устройства няма да са изключение и ще предложат още по-атрактивни функции, включително и нова технология, която не сме виждали досега в смартфоните на Huawei.

 

 

Huawei са доразвили концепцията Periscope Zoom, която е част от смартфоните на компанията още от Huawei P30 Pro. Актуализираната версия ще превърне Huawei P50 Pro в първото устройство в мобилната индустрия, което поддържа 200х дигитално приближение на обектите. Това е впечатляващо постижение и ъпгрейд над 100х зуум, който предлага Huawei Mate 40 Pro+

Новото устройство ще предложи още 20х оптичен зуум, като подобрената версия на Periscope Zoom технологията ще се казва Binocular Zoom, информира HuaweiCentral. По този начин Huawei P50 Pro ще се превърне в най-добрия смартфон за мобилна фотография през 2021г. От компанията подготвят още няколко любопитни подобрения, които със сигурност ще допаднат на потребителите. 

Така например Huawei P50 Pro ще разполага с дисплей, който поддържа честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Все пак е предвиден и стандартен 90Hz режим на работа, който ще гарантира по-дълъг живот на батерията. Официалната премиера на Huawei P50 серията ни очаква през март. 

 

Oще от Digital: Смартфоните Huawei P50 ще имат различни дисплеи