Huawei P50 е предстояща серия от премиум смартфони, която по план ще бъде представена през първото тримесечие на 2021г.  Работата над флагманите вече е стартирала и инженерите на Huawei вече тестват различни иновации, които да направят устройствата още по-атрактивни. 

Данни от патент регистриран пред Европейската служба за интелектуална собстевност (EUIPO) ни разкриват любопитни подробости, как компанията иска да превърне Huawei P50 Pro в най-добрия смартфон за мобилна фотография. 

Китайският производител иска да изпревари своите конкуренти с премиерата на уникална концепция, която не сме виждали досега в мобилни устройства. Huawei експериментират с идеята бъдещите им смартфони да имат сменяеми обективи, по подобие на огледално рефлексните фотоапарати. 

Това ще позволи на собствениците на смартфони да правят още по-добри снимки, независими от околните условия. Идеята да можем да сменяме големи и малки обективи за правене на пейзажи и макро кадри определено е доста впечатляваща.

Подобна технология би предоставила и още допри възможности за оптично приближение. 

 

 

Информацията свързана с патентите не разкрива допълнителни технически детайли на сменяемите обективи, които може да дебютират с Huawei P50. Няколко снимки показват, че размерите им са доста по-малки от тези на фотоапарат, но въпреки това могат да променят представата ни за възможностите на мобилната фотография. 

От друга страна идеята може да позволи на Huawei да подобрят значително възможностите на перископските камери. Идеята да добавят сменяеми обективи ще компенсира факта, че имат по-малки размери от конвенционалните Zoom системи, информира GizmoChina.

Една от снимките изобразява смартфон, който разполага с три камери, като две от тях са малки сензори, допълнени от ксеонова светкавица. На гърба има и по-голям сензор, който е оптимизират да бъде използван със сменяеми обективи. 

Интеграцията на подобна функционалност определено може да превърне Huawei P50 Pro в предпочитания смартфон за мобилна фотография през 2021г. Тепърва ще разбираме повече детайли за уникалните идеи на Huawei да подобрят възможностите на модерните смартфони.

 

Oще от Digital: Какво знаем в аванс за смартфона Huawei P50 Pro - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)