Huawei P50 Pro е новият флагман на компанията, който отново ще опита да промени възможностите за мобилна фотография. Впечатляващият модел продължава сътрудничеството с Leica и предлага уникално съчетание от четири камери в задната част. Спеалистите от DxOMark проведоха първото детайлно ревю на камерите на Huawei P50 Pro.

Основното им заключение е, че смартфона превъзхожда всички свои конкуренти и еднолично оглавява класацията за най-добрата камера в мобилната индустрия. Общият резултат на Huawei P50 Pro е 144 точки, което е съчетание от 109 при Photo, 107 на Zoom и 116 на видео тестовете в DxOMark.

Невероятното представяне на смартфона позволява оптимални резултати на снимане, независимо от околните условия. Досегашният лидер в класацията за най-добри камери на смартфони бе Xiaomi Mi 11 Ultra.

 

 

Oсновната камера на Huawei P50 Pro е с 50-мегапикселова резолюция, оптична стабилизация на изображенията и f/1.8 апертура. Работата на модула се подпомага от монохромен сезнзор с 40МР резолюция, който използва 4-in-1 Pixel Binning, за да коминира четири пиксела в един.

Смартфонът има още 13МР Ultra-Wide камера с f/2.2, както и 64-мегапикселова телефото камера с OIS и f/3.5.  Устройството има мултиспектърен сензор, LED светкавица и може да снима 4K видео с 60 кадъра в секунда. Любителите на селфитата ще могат да се забаляват с 13МР предна камера.

В заключение ще отбележим, че Huawei P50 Pro се справя отлично на всеки един тест на DxOMark и е най-добрия смартфон за мобилна фотография.

 

Oще от Digital: Топ 10 смартфони с най-добри батерии в новата класация на DxOMark (Видео)