Huawei се подготвят активно за премиерата на Huawei P50 смартфоните, която е планирана за март. Предстоящата серия ще включва два модела, които ще ъпгрейдната всеки един компонент, спрямо своите предшественици.  От компанията ще ни предложат иновации като Waterfall дисплей и нова камера за селфита.

Технологиите с изкуствен интелект и най-доброто оптично приближения в индустрията също ще станат част от Huawei P50 и Huawei P50 Pro. Един от най-любопитните въпроси свързан със смартфоните е процесора, който ще използват. Още в края на миналата година бе представен 5-нанометровия Kirin 9000 процесор.

Първите смартфони с този чип са Huawei Mate 40 и е логично да бъде използван в предстоящите флагмани от Huawei P Series. Проблемът е свързан с търговските санкции на САЩ, които забраняват на Huawei да купува хардуер от американски производители.

Това затруднява сериозно производството на Kirin процесорите и създаде очаквания, че компанията ще използва процесори на MediaTek или Qualcomm в смартфоните си през 2021г.

 

 

Санкциите на американското правителство принудиха TSMC да спрат производството на Kirin процесори през септември. Малко след това бе премиерата на Huawei Mate 40. Оказа се, че компанията е запазила инвентар от наличните Kirin 9000 процесори за новите си смартфони.

Това означава, че Huawei разполагат с налични бройки, за да ги използват в Huawei P50 и Huawei P50 Pro. Една от разликите между двата модела ще е свързана с 90Hz дисплей на стандартната версия и 120Hz честотата за опресняване на екрана на по-скъпия смартфон.

Huawei P50 ще поддържа 66W бързо зареждане, като вече се тества 135W система, която може да стане част от Huawei P50 Pro.

 

Още от Digital: Huawei P50 Pro ще поддържа 200х приближение