Новата серия смартфони на компанията ще бъде представена официално в края на март и ще включва три различни модела. Стандартният Huawei P40 ще бъде допълнен от още две премиум устройства, които ще се казват Huawei P40 Pro и P40 Pro PE (Premium Edition). Смартфоните ще затвърдят традицията, че Huawei предлага едни от най-добрите камери в мобилната индустрия. Последните данни за основната камера на Huawei P40 Pro само потвърждават горното твърдение.

 

Oт GizmoChina цитират близки до индустрията източници, които твърдят, че устройството ще използва 52-мегапикселова камера, която е произведен от Sony. Въпросният сензор ще е с големина от 1/1.33 инча и поддържа "16-in-1" технология. Тази иновация е известна  още като "Quad Quad Bayer" и всъщност извършва "4 към 1" конвертирания на всяка от камерите, за да постигне този ефект. Характеристиката е подходяща за снимане при ниска осветеност.

 

 

Резолюцията от 52 мегапиксела ще бъде намалена до 3.25МР при запис на клипове с Full HD резолюция. Снимките през деня ще са достъпни в оптимално качество с 13МР резолюция Huawei P40 Pro също ще използва "Dual Prism" дизайн, който добавя втора призма към класическия перископ дизайн на камерата. По този начин смартфона ще се възползва от система за 10-кратно оптично увеличение. В задната част на Huawei P40 Pro ще има още три камери.

 

Още от Digital: Снимки разкриват петте задни камери на Huawei P40 Pro PE