Oфициалната премиера на следващите флагмани в в пазара на смартфони на Huawei се очаква през март 2020г. Въпреки това съществува вероятност да видим за първи път Huawei P40 по-рано, което може да се случи на CES 2020 или MWC 2020. Двете големи събития ще се проведат през януари и февруари следващата година. В интернет се появи снимка, която загатва за дизайна, който ще ни предложат смартфоните и потвърждава наличието на извит дисплей.

 

 

Прави впечатление също така и голямата издутина свързана с камера модула в задната част на Huawei P40. Устройството най-вероятно ще предложи четири основни камери на гърба. Самият кадър също така показва и наличието на бутони за регулиране на звука и включване в дясната част на рамката, съобщава GizChina. Очаква се Huawei P40 да използва уникална графенова технология, която ще удължава живота на батерията и ускорява зареждането.

 

 

Самата батерия ще е със заряд от 5500mAh и ще поддържа 50W система на бързо зареждане, която ще захрани смартфоните от 0 до 100% за 45 минути. Според данните Huawei P40 Pro ще разполага с 6.5-инчов OLED дисплей с честота за опресняване на кадрите от 120Hz и двойна селфи камера в екрана. Този смартфон е възможно да има пет задни камери на гърба включително 64МР, 20МР Ultra-Wide, 12MP телефото обективи, но също макро сензор и такъв с ToF технологията. 

 

Oще от Digital: Huawei P40 и P40 Pro ще са достъпни за всички държави през 2020г.