Около месец след премиерата на Huawei Mate 30 Pro, погледите вече са насочени към следващия модел на компанията. Той ще бъде Huawei P40 Pro, като според информация на Phonearena този модел може би ще има инсталирани едновременно две операционни системи. Това ще са Android 10 и Harmony OS.

 

Това ще се случи, ако Huawei все още е в забранителния списък на САЩ в началото на 2020 г. Идеята е потребителите постепенно да бъдат запознати с новата операционна система на Huawei като същевременно продължават да имат достъп и до познатия Android. Въпросният Android ще е AOSP версията, както е при Mate 30/30Pro. Тя е без услугите на Google.

 

Същевременно Harmony OS все още се разработва. Затова Huawei смята да даде избор на потребителите и те да могат да използват и двете платформи паралелно. Очаква се P40/P40 Pro да бъдат представени през март 2020 г. в Европа. Очаква се, че ако до тогава забраната бъде вдигната, Huawei ще предпочете пълен Android с услугите на Google, вместо две ОС едновременно. За сега компанията не е коментирала темата.

 

Още от Digital: Huawei са увеличили приходите си с 24.4% през първите три тримесечия на 2019г.