Huawei изненадаха доста анализатори, като реализираха продажбите на рекорден брой смартфони през годината. Това постижение дава надежди на компанията да продължи да бъде успешна въпреки търговските санкции на САЩ. Вече се работи усилено над следващия флагман на Huawei в сегмента на смартфоните. Заради специфичната ситуация е възможно Huawei P40 Pro може да има едновременно Android 10 и Harmony OS. Това ще го превърне в първият смартфон с две операционни системи в света.

 

Настоящите устройства от висок клас на китайския производител са Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro, които са налични единствено на китайския пазар. Това ограничение е провокирано от факта, че смартфоните нямат достъп до Google Mobile Services (GMS) услугите. От Huawei се надяват с течение на времето да успеят да премахнат санкциите и да осигурят достъп до приложенията на Google. Данни на TheInformation разкриват, че китайския гигант работи над глобалната премиера на Huawei P40 и P40 Pro.

 

 

На практика това означава, че Huawei са сигурни, че ще уредят лиценз, с който да отстранят настоящия проблем на Mate 30 серията. Припомняме ви, че компанията стартира продажбите на Honor 9X на европейския пазар след въвеждането на забраната. Huawei всъщност използваха същия лиценз за P Smart Z, за да стартират продажбите на Honor 9X в световен мащаб. Една от идеите на компанията е да направи същото с Huawei P40, като съществува варианта да използват същия GMS лиценз, който имат за P30 и P30 Pro.

 

Oще от Digital: Шефът на Huawei разкри, че Huawei P40 и P40 Pro може би ще работят с Harmony OS