Oстават броени седмици до официалната премиера на Huawei P40 и P40 Pro, която ще е през март. Флагманите на компанията ще се конкурират директно с Xiaomi Mi 10 и Samsung Galaxy S20. Традиционно смартфоните от висок клас на Huawei предлагат впечатляващи възможности за фотография. Huawei P40 и P40 Pro няма да бъдат изключение и сега научаваме допълнителни детайли за камерите на устройствата от серията. Оказва се, че компанията ще използва Sony IMX 700 сензори в смартфоните, предаде GizmoChina.

 

Всъщност това е CMOS сензор с големина от 1/1.33, който поддържа 52-мегапикселова резолюция, както и 16-Pixel BInning технология (4х4). Това означава, че най-голямата единица на фоточувствителен размер на пикселите може да се комбинира до приблизително 4.48μm. За сравнение 100-мегапикселовата камера на Samsung Galaxy S20 Ultra използва система за "9-Pixel Integration (3х3), което гарантира големина на пикселите от 2.4μm. В същото време HMX сензора на Xiaomi предлага "4-Pixel Integration (2x2) и размер от 1.6μm.

 

 

На практика тези данни показват, че Huawei P40 и P40 Pro ще имат предимство при снимането в ситуации на ниска осветеност, заради по-големия размер на единичен пиксел. Можем да сме сигурни, че Huawei са разработили и допълнителни алгоритми с изкуствен интелект, които да оптимизират работата на Sony IMX700 сензора. Очаква се също така Huawei P40 Pro да е оборудван с 40-мегапикселова Ultra-Wide камера, която предлага система за променливо 10-кратно оптично приближение и още един ToF Deep-Sensing обектив.

 

Oще от Digital: Серията Huawei P40 ще включва три премиум смартфона