Huawei искат да подобрят допълнително качеството на дисплеите в своите бъдещи смартфони. Китайският гигант проявява огромен интерес към извитите панели с АМOLED технологията и вече са се свързали с LG и BOE. Припомняме ви, че двете компании произведоха дисплеите за Huawei Mate 20 Pro и сътрудничеството им изглежда ще продължи и в следващата версия на смартфона. Наследникът на устройството ще има и традиционния изрязан дисплей. 

 

Това означава, че Huawei P30 Pro няма да има вградена камера в екрана, тъй като все още Samsung e eдинствения бранд, който е в състояние да произведе огромен брой дисплеи с тази технология. Не е изненадващо, че компанията пази наличния капацитет за своите смартфони и не ги предоставя на своите конкуренти. Huawei са изправени пред дилемата да използват изрязан дисплей или да заложат на LCD панел, който има много по-лошо качество в P30 Pro.

 

Съществува голяма вероятност единствено Huawei P30 Pro да има извит дисплей, докато стандартната версия ще заложи на LCD панел. Техническите спецификации все още не са известни, но се очаква смартфона да предложи една от най-добрите камери в индустрията. Следващата година ще има важно значение за Huawei, които ще се опитат да изпреварят Samsung и да се превърнат в най-големия производител на смартфони с Android в света.

 

Oще от Digital: Шест полезни трика за Huawei смартфони