Huawei ще продължат с агресивната стратегия в пазара на смартфони и през следващата година, в която ще се постараят да скъсят максимално дистанцията от Samsung. Китайският производител вече работи над прототипи с гъвкави дисплеи и устройства с поддръжка за 5G мрежи, които ще видим през 2019г. Kомпанията също така е стартирала и разработката на следващия си флагман в мобилната индустрия, а именно Huawei P30, както и неговата премиум конфигурация Huawei P30 Pro.

 

Благодарение на популярния блогър @еvleaks разбираме повече детайли за подобренията в Huawei P30 Pro. Неговите данни потвърждават, че устройството ще разполага с тройна задна камера. Единият обектив ще предложи максимална резолюция от 40 мегапиксела, както и възможност за снимане с впечатляваща функция за десеткратно оптично приближаване. Вероятно другите две камери ще са телефото и Depth Sensor сензори, но все още не знаем резолюцията, предаде SlashGear.

 

Премиум версията на Huawei P30 ще се възползва от предимствата на нова генерация 3D сензори, които са много по-добри от "Тime Of Flight" (ToF) сензорите, които се използват в индустрията. Системата с 10х хибридно мащабиране се очертава като другото водещо предимство по отношение на възможностите за фотография на Huawei P30 Pro. На този етап не разполагаме с информация дали двата модела ще поддържат 5G мрежи, което ще е един от най-популярните трендове през 2019г.

 

Oще от Digital: Шест полезни трика за Huawei смартфони