Sony винаги са имали репутацията, че са компания, която разработва едни от най-добрите камери в света. Това е причината много от другите производители да използват сензорите им в своите смартфони. Японският гигант вече провежда финални тестове с нов обектив, който ще намери място в мобилни устройства през 2019г. Данните разкриват, че името на камера сензора е IMX607 и се очаква да е ключовата характеристика на предстоящия Huawei P30 Pro. 

 

Информацията се появи в социалната мрежа Weibo и разкрива малко повече детайли за Sony IMX607. Новият камера за смартфони на компанията е Back-Illuminated Exmor RS сензор с 1:1.8 oбектив и квадратна подредба на пикселите. За разлика от предходната версия, която се използва от Huawei P20 Pro при новия модел освен стандартните RGB пиксели има и допълнителни в бял цвят. Sony IMX607 е базиран на Dual Bayer технологията с HDR Coding, вместо Quad Bayer при своя предшественик.

 

 

Интеграцията на белите пиксели ще позволи на Sony IMX607 да улавя повече светлина, което ще доведе до снимки с по-ярки и наситени цветове, особено когато наоколо е тъмно. Компанията е заложила и на по-добра Quad Pixel Phase Detection Auto Focus (QPDAF) система за автофокус, която допълва предимствата на новия сензор. Предвидени са режими за снимане със светлочувствителност ISO 50/500/5000. Тепърва ще научаваме повече детайли за новата камера на японския производител.

 

Oще от Digital: Шест полезни трика за Huawei смартфони