Водещите производители на смартфони се подгoтвят усилено за старта на мобилния конгрес, който ще се проведе в Барселона между 25 и 28 февруари. По време на технологичното шоу ще станем свидетели на множество интересни премиери, а сега разбираме, че Huawei няма да избързват с представянето на P30 серията. Китайският гигант ще пропусне MWC 2019, а вместо това ще проведе специално събитие на 26 март. Именно тогава ще видим за първи път Huawei P30 и P30 Pro

 

Данните бяха потвърдени от полското подразделение на Huawei, които също така разкриват, че премиерата ще стане факт в Париж. Допълнително ще разберем точната дата, на която ще бъдат представени смартфоните. Устройствата ще са оборудвани с OLED дисплеи и ще предложат по-мощен хардуер и впечатляващи камери, в сравнение със своите предшественици. През миналата година Huawei също използваха френската столица, за да ни покажат P20 серията, което отново се случи през март.

 

 

Техническите спецификации на Huawei P30 ще включват 6.1" дисплей, осемядрен Huawei Kirin 980 процесор, 128GB памет и поне 8GB RAM. В задната част вероятно ще видим тройна камера с оптика на Leica, както и 24-мегапикселов сензор за селфита отпред. Смартфонът ще работи с Android 9.0 Pie и ще е оборудван със сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в самия екран. Остава само да разберем кога и на каква цена ще стартират продажбите на атрактивния смартфон на европейския пазар.

 

Oще от Digital: Huawei P30 и P30 Pro ще имат ОLED дисплеи и сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в дисплея