Huawei официално представиха дългоочаквания трети представител на серията P30 в лицето на бюджетния P30 Lite. Устройството запазва елегантния дизайн на своите предшественици, както и тройната задна камера. Все пак Huawei P30 Lite не предлага някои от функционалностите на Huawei P30 и P30 Pro, което е оправдано с оглед по-достъпната  цена. Новият смартфон разполага с Dewdrop прорез в горната част и 6.15" дисплей с Full HD+ резолюция от 2312х1080 пиксела.

 

Съотношението между тялото и екрана достига до 90%. Тази характеристика превръща смартфона в подходящо предложения за любителите на игрите, както и за гледане на мултимедия. Все пак основният акцент на Huawei P30 Pro е атрактивната тройна камера в задната част. Любителите на мобилната фотография ще могат да се забавляват с основния 24МР сензор, както и от допълнителната 8MP Ultra-Wide камера (120°) и 2MP oбектив, за снимки  Boke ефект, съобщава GizmoChina.

 

Прави впечатление липсата на логото Leica на гърба, където е разположен сензора за пръстов отпечатък. Това не е напразно, компанията иска логото вече да е разположено в хоризонталната част и телефона да се възприема повече като фотоапарат. Отпред има 32МР селфи камера, а батерията е със заряд от 3340mAh. Смартфонът работи под управлението на Android 9.0 с допълнителния интерфейс 9.0.1. Бързата скорост на работа се гарантира от Kirin 710 процесор с 6GB RAM и 128GB вградена памет. Предвидена е и опция за 18W бързо зареждане и поддръжка за GPU Turbo 2.0. Oчаква се цената в Европа да е от порядъка на $370.

 

Oще от Digital: Всеки втори смартфон oт висок клас на Huawei ще има гъвкав дисплей до 2021г.