Huawei продължават да се радват на голяма популярност в пазара на смартфони и не крият амбициозните си планове да изпреварят Samsung по продажби. Ключово значение за стратегията на компанията през следващата година ще има премиерата на флагманите Huawei P30 и P30 Pro. В интернет бе публикуваха нова информация, която разкрива какви подобренията ще ни предложат смартфоните. Първата характеристика, за която разбираме е, че и двата модела ще са оборудвани с OLED дисплеи.

 

Припомняме ви, че Huawei P20 Pro използваше LCD екран. Основната разлика ще е големината на екрана, тъй като стандартната версия ще е с 6.1-инчов диагонал, докато Pro модела ще е с 6.5" дисплей. Съществува голяма вероятност моделите да имат различно съотношение на екрана. Другата голяма иновация, която ни очаква е вграждането на сензорите за пръстов отпечатък в дисплеите. Компанията ще изненада потребителите и като оборудва смартфоните с 3.5-милиметров аудио жак, което ще се хареса на доста хора.

 

Камерите ще са основен акцент в смартфоните. Очаква се Huawei P30 да предложи същата тройна задна камера, която видяхме в Mate 20 Pro със сензор Sony IMX600. В същото време P30 Pro ще има общо три сензора, но се очаква да са със съвсем различен дизайн и да предложат впечатляващи възможности за оптичен зуум. Двата смартфона ще се захранват от Huawei Kirin 980 процесор, който е допълнен от 8GB RAM при Huawei P30 и 12GB RAМ при P30 Pro.

 

Oще от Digital: Huawei завършва годината с 200 млн. продадени смартфона