Вече ви информирахме, че Huawei P20, P20 Plus и P20 Pro ще имат тройни камери и процесор Kirin 970. Трите нови устройства ще имат много важно значение за стратегията на компанията в пазара на смартфони през 2018г. Официалната премиера на трите модела първоначално се очакваше да стане факт по време на MWC 2018 изложението, което ще се проведе в Барселона в края на февруари. Нова информация, обаче разкрива, че това ще се случи на специално събитие на Huawei през март.

 

Данни от бенчмарк тестове потвърждават част от спецификациите на новия смартфон. Устройството ще предложи на потребителите дисплей с Full HD+ резолюция от 2244х1080 пиксела. Все още не знаем каква ще е големината на Huawei P20.  Eдва ли е изненадващо, че следващия модел от висок клас на компанията ще работи под управлението на Android 8.0 Oreo. Huawei P20 ще е оборудван с две задни камери и ще се захранва от мощния Kirin 970 процесор,предаде LetsGoDigital.

 

Новият чип на компанията има специално звено с изкуствен интелект, което oще по-бързо ще обработва поставените му задачи. Huawei Kirin 970 е 10-нанометров процесор, който е с осем ядра и е допълнен от 12-ядрен графичен чип. Новите смартфони на Huawei ще предложат интересно съчетание между висока производителност, дълъг живот на батерията и елегантен дизайн. Можем да сме сигурни, че P20 моделите ще ни предложат и впечатляващи възможности за фотография.

 

Вижте новият смартфон от висок клас на Huawei ще се казва P20, a не P11