Huawei P20 Pro ще е най-интересният смартфон от трите модела, които ще видим по време на специалното събитие на 27 март в Париж. Устройството ще е предназначено предимно за любителите на мобилната фотография и ще е оборудвано с три обектива на Leica в задната част. Последните данни на WinFuture потвърждават, че поне единия от сензорите ще поддържа 40-мегапикселова резолюция, което е впечатляващо постижение. Втората камера ще предложи 8MP разделителна способност и петкратен оптичен зуум.

 

Третият обектив на Huawei P20 Pro e 20-мегапикселов и е оптимизиран специално за правене на снимки в черен и бял цвят. Сегашната информация разкрива, че два от трите сензора на смартфона имат f/1.6 и f/2.4 апертури. В предната част на Huawei P20 и P20 Pro ще са разположени 24-мегапикселови камери за селфита и видео разговори, които са базирани на системата Light Fusion. Все още не разполагаме с никаква информация какво да очакваме от тази иновация на Huawei, която ще обхваща и задните камери.

 

Трите основни камери на Huawei P20 Pro

Новите смартфони ще предложат и възможност за запис на Slow Motion видео със скорост от 960 кадъра в секунда при HD резолюция от 1280х720 пиксела. По този начин Huawei P20 моделите ще се конкурират директно със Samsung Galaxy S9 и другите устройства от висок клас с Android. Oчаква се Huawei P20 Pro да има процесор с изкуствен интелект, 19:9 дисплей, 6GB RAM, 128GB вградена памет, 4000mAh батерия и да работи с Android 8.1. Цената в Европа ще е от порядъка на €899.

 

Oще от Digital: Huawei P20, P20 Plus и P20 Pro ще имат тройни камери и процесор Kirin 970