HUAWEI P20 Pro бе обявен за "Най-добър смартфон за 2018 г." на европейските годишни награди за хардуер за тази година, организирани от Европейската хардуерна асоциация. Тези награди отличават най-добрите електронни продукти на европейския пазар и отразяват мнението и избора на опитни редактори от медии от цял свят. На събитието за 2018 година над 100 редактора гласуваха за любимите си продукти в 42 категории електронни устройства и хардуер, включително смартфони, носими устройства и компоненти за персонални компютри.

 

"Това представлява още едно доказателство за качеството на HUAWEI P20 Pro и затвърждава продукта като фаворит както на потребителите, така и на индустрията. Развълнувани сме да получим такова признание", споделя Брус Лий, вицепрезидент за мобилните устройства в Huawei Consumer Business Group.

 

Андрей Баня, съосновател на европейската хардуерна асоциация, заявява: "На наградите EHA, в стая пълна с големи експерти от технологичната индустрия, HUAWEI P20 Pro бе избран за "Най-добър смартфон за 2018 г.". Европейската хардуерна асоциация обединява девет от най-големите технологични медии от целия континент, които имат общ обем от над 22 милиона читатели. Оценявайки най-новите продукти на пазара, над 100 от водещите технологични редактори в Европа гласуваха за HUAWEI P20 Pro като "най-добрият от най-добрите". Това е невероятно постижение за Huawei в една изключително конкурентна категория."

 

HUAWEI P20 Pro разполага с първата в света тройна Leica камера и процесор с изкуствен интелект, които работят заедно, за да осигурят професионално фотографско изживяване. Системата на интелигентна камера създава изключителни нощни снимки и поддържа до 5x хибридно приближение и 10x цифрово мащабиране. Възможностите на камерата на най-актуалния флагман на Huawei се затвърждават и от продължаващата доминация на P20 Pro в челото на класацията на DxOMark, където смартфонът изпреварва конкуренцията с общ резултат от 109 точки, след лансирането му през март тази година.

 

Още от Digital: Huawei P20 и P20 Pro - Цена, уникален дизайн и дисплей