Вижте още видео ревюто: Huawei Mate 20 Pro - Красив дизайн, компактни размери и качествени материали

 

Това видео е предназначено за практичните хора които ценят парите си и искат в замяна на колкото се може по-малко пари да получат, колкото се може повече. Създаването на това видео беше подтикнато от няколко ваши зрителски питания които най-общо гласяха „Не мога да дам 2000лв за нов смартфон, а искам да устройство за което да не съжалявам, че съм дал парите си“. Вариантите са два – взимате си по-нисък клас смартфон или си взимате миналогодишен флагман. Вторият определено е и по-удачният. Защо?! ЩЕ разберете в следващите минути в които Digital.bg ще разгледа Huawei P20 Pro.

На първо място, моделът не случайно бе обявен за един от най-красивите създавани до момента. Визията му е все още актуална, запомняща се и много характерна. За този ефект особено допринасят цветовите разновидности Twilight, Midnight Blue и Pink Gold. Не, че мъж не би харесал тези преливащи нюанси, но дамите със сигурност много харесват блестящата огледална повърхност в комбинация с метална периферна лайсна.

 

Сред достойнствата на корпуса ще отбележим още IP67 сертификата който позволява потапянето на телефона във вода с дълбочина до метър за до 30 минути. По периферията има слот за 2 SIM карти, стерео високоговорители и инфра червен порт, който ви позволява да използвате P20 Pro като дистанционно за телевизор, климати и какво ли още не.

 

P20 Pro е първият смартфон на Huawei който има дисплей с “Notch” извивка, която днес използват множество  смартфони на други марки. Тоест формата на дисплея е все още актуална и търсена. Самият дисплей е достатъчно голям - 6.1" с FHD+ резолюция и съотношение на страните 18.7:9. Той е AMOLED - технология синоним на качествени, детайлни образи и реалистични, наситен и цветове. Работейки с телефона навън, спокойно можем да кажем, че дисплеят му е добре видим, дори когато навън грее ярко слънце.

 

Huawei P20 Pro е един от малкото смартфони днес при които четецът на пъстови отпечатъци се намира под дисплея. Практиката ни показва, че това разположение е много удачно, защото Fingerprint се използва като мултифункционална тъч зона с която можете да извеждате мулти прозорци, да връщате назад в менюто или към началният екран.

 

 

За тази почти година в която P20 Pro е в продажба, нищо не се е променило по отношение на хардуерните изисквания в един смартфон, за да може да бъде определен той като перфектен. Да, вече има още по-мощни и бързи процесори като Kirin 980, но от друга страна и 10nm Kirin 970 няма да се задъха докато изпълнява която и да е задача поставена от нас. Неговите 8 ядра с тактова честота до 2.4GHz, в комбинация с GPU Mali-G72 MP12 и 6GB или 8GB RAM се справят прекарасно с мултитаскинг с над 100 отворени брауз прозореца, тежки програми, включително и такива за видео обработка, както и с игрите с най-високи графични изисквания за които можете да се сетите.

 

Например непосилната за много други смартфони Real Racing 3 върви на висока графика с над 50 кадъра в секунда. Тоест не се долавя дори минимално забавяне, а играта е с всички детайли заложени от производителя, за да радват окото ни.

 

Вградената памет е с предостатъчен обем от 128GB, като има и малко по-скъп вариант с двойно повече. Практиката ни обаче показва, че 128GB са напълно достатъчни на един средностатистически потребител за всички приложения, няколко хубави игри и архив от снимки и видео, трупан в продължение на година.

 

Очаквайте и втората част на това нестандартно видео ревюто в което Digital.bg отговаря на зрителските ви въпроси, свързани с Huawei P20 Pro – смартфонът който днес балансира най-добре между цена и качество.