Вече ви информирахме, че смартфоните Huawei P20, P20 Plus и P20 Lite ще се продават в четири различни цвята. Първоначално се очакваше компанията да ги представи на MWC 2018 (26 февруари - 1 март), но след това се оказа, че премиерата всъщност ще стане факт на по-късна дата. Huawei започнаха да разпространяват покани за събитие, което ще се проведе в Париж на 27 март. Именно тогава ще видим за първи път смартфоните Huawei P20, информира gsmarena.

 

Oчаква се устройствата да имат безрамков дизайн и 18:9 дисплеи. Според непотвърдена информация поне един от моделите ще има не две, а три задни камери. Представителите на Huawei P20 серията ще се захранват от мощния Kirin 970 процесор. Това е осемядрена архитектура, която използва изкуствен интелект и е допълнена от 12-ядрен графичен процесор. Kirin 970 е произведен с 10-нанометрова технология и включва звено за невронна обработка (Neural Processing Unit).

 

Tрите модела ще работят с Android 8.0 Oreo, като най-мощната от тях ще има 6GB RAM и 64GB вградена памет. Някои анализатори дори прогнозират, че до края на годината Huawei ще пуснат на пазара и Pro версия, осигуряваща още по-висока производителност. Само няколко седмици ни делят от премиерата на новите флагмани на компанията. Huawei P20 ще се изправи в директна конкуренция с най-добрите смартфони с Android, сред които и предстоящия Samsung Galaxy S9.

 

Вижте Huawei е единствената компания, която печели от продажбата на смартфони, колкото Apple