Aтрактивните предложения от Huawei Lite серията са едни от най-търсените смартфони в средния клас на европейския пазар. Всеки един от тях обикновено привлича внимание с достъпната си цена, добри камери и характеристики, които сме свикнали да виждаме в премиум сегмента. Новият Huawei P20 Lite (2019) не е изключение и предлага съчетание от технически спецификации, с което превъзхожда всичките си конкуренти с Android на пазара, съобщава GizmoChina.

 

 

Смартфонът е оборудван с 5.84-инчов дисплей, който поддържа Full HD+ резолюция и има малък отвор в горния ляв ъгъл за предната камера за селфита. Високата производителност се гарантира от Kirin 710 процесор на компанията, който е допълнен от 4GB RAM. Потребителите ще могат да избират между версии със 64GB и 128GB вградена памет, като и в двата случая тази стойност може да се увеличи с microSD карта. Батерията на Huawei P20 Lite (2019) ще е със заряд от 3000mAh.

 

Eдна от най-интересните характеристики на Huawei P20 Lite (2019) e четворната задна камера. Основният обектив ще е с 24-мегапикселова резолюция и f/1.8 aпертура. Все още не знаем какво да очакваме от другите три сензора. Няма да е изненадващо, ако единия от тях е базиран на 3D ToF технологията. Huawei ще продават конфигурации в три различни цвята: Blue, Black и Red. В заключение ще допълним, че европейските цени на елегантното устройство ще варират между €280-€330. 

 

 

Oще от Digital: Потребителският интерфейс EMUI 9.1 ще е достъпен за 49 смартфона на Huawei