Вижте още: Huawei P20 и P20 Pro - Цена, уникален дизайн и дисплей

 

Ако преди години феновете чакаха с нетърпение денят на премиерата на новият iPhone на Apple, то днес вече има една друга марка която за отрицателно време привлече вниманието на всички към себе си. До такава степен, че не един, а цели два пъти в годината, феновете на новите Smart технологии чакат премиерата на топ смартфоните ѝ. Някои от вас се досетиха, че става дума за китайският технологичен гигант Huawei който стартира годината с общо 3 нови модела.

В серия от подробни видео ревюта, Digital.bg вече ви запозна с Huawei P20 Lite, който е най-бюджетният от трите, но въпреки това успя да ни впечатли със сериозно качество и куп иновации.

 

 

Преди броени минути пък в изложбената зала „Grand Palais“ във френската столица се състоя премиерата на другите два модела които вече са и флагманите на серията. P20 и неговата Pro версия.

 

Смартфоните са направени от стъкло и алуминий

 

В първата част на обзорното видео което им посветихме, разгледахме дизайна и използваните в корпуса им материали, като ги съпоставихме с тези в предното P10 поколение и малко по-различният Mate 10 Pro.

 

Прилики и разлики между Huawei P20 Pro и Huawei Mate 10 Pro

 

Директен линк към видеото сме приложили над тази статия, а сега е време да продължим напред, защото интересните неща около P20 серията не са едно и две.

 

Камера

Например камерата. За никой не е тайна, че Huawei P10 имаше страхотна двойна Leica камера която Digital.bg ви демонстрира в цяла фото изложба с мобилна фотография. Е, камерата на P20 е значително надградена.

 

 

При нея сензорите са основен12MP с 1.55μm размер на пиксела и допълнителен монохромен с 20MP. Идеален за любителите на черно-бялата фотография. Тук те вече могат да се правят перфектни ретро снимки не само при добра околна светлина, но и при ограничена. 

 

Huawei P20 Pro прави професионални снимки

 

Huawei P20 Pro вече е същински смартфон за професионална фотография и може да конкурира дори качеството на някои огледално-рефлексни фотоапарати, а като функции дори ги превъзхожда.

 

 

P20 Pro e е първият смартфон с 3 Leica камери, които сумарно имат на разположение цели 68MP. Те са разпределени по следният начин.

 

 

Основен 40MP RGB сензор с апертура f/1.8, 20MP монохромен с f/1.6 и допълнителен трети с 8MP за телефото. С него, само с натискане на един бутон имате на разположение 3x оптично приближаване при което няма да губите нито от качество на снимката, нито от бързата фокусировка.

 

 

Тя от своя страна е лазерна с 4D предикативен фокус. Ако решите, че искате още по-близък кадър, можете да се възползвате от допълнително 5x хибридно приближаване.

 

 

Разбира се скоро ще направим и подробно видео ревю което ще посветим на камерите на новите смартфони от P20 серията, но тук ще направим няколко акцента на неща които са ни направили впечатление. На първо място това Master AI изкуствен интелект който превръща от всеки фотограф професионалист.

 

 

Изкуственият интелект помага и при снимки от ръка – както и сами виждате заснетият видео кадър е съпоставим дори с този заснет от статив. 

 

 

Не можем също да не отбележим, че камерата има сензор за цветна температура и ISP процесор който служи за светкавична обработка на изображенията. Максималната светлосила по ISO също е впечатляваща – 102 400. Скоростта на затвора е 4 сек, което с помощта на интелигентният софтуер задържа кадъра и при снимки на тъмно, няма да има нужда да използвате статив.

 

 

Когато снимате видео, максималното качество е 4K, но е по-интересно да отбележим, че смартфоните могат да снимат Slow Motion видео с 960fps в HD качество.

 

 

Приятно изненадани сме и от предните камери. Те са с 24MP сензори и имат различни функции които скоро ще разгледаме подробно. Сред тях са усъвършенствано 3D портретно осветление с автоматични корекции на кожата.

 

Хардуер

В основата на хардуера и при двата смартфона стои добре познатият ни от Mate 10 Pro процесор Kirin 970. Той е 8-ядрен с 4 Cortex-A73 ядра на 2.4GHz и още 4 на Cortex-A53 на 1.8GHz. За него можем да кажем само добри неща – докато сме го тествали при Mate 10 Pro и сега, не са се проявявали проблеми. И двата P20 имат по 128GB вградена памет, но само Pro е с 6GB RAM.

 

 

Стандартният P20 има 4GB. Операционната система е Android версия 8.1 Oreo, като към нея по традиция за Huawei е добавен потребителски интерфейс EMUI 8.1.

 

Батерия

Разлика има и в зарядът на батериите. Стандартният модел има на разположение 3400 mAh. При Pro той е 4000mAh. С телефоните идва SuperCharge зарядно с което зареждането става по-бързо.

 

 

За колко време точно, ще разберете в серия подробни видео ревюта които скоро ще публикуваме в Digital.bg. Там ще направим Benchmark тестове на хардуера, ще играем игри, ще гледаме видео и ще браузваме на дисплея. Интересното тепърва предстои.