Това са снимки от предпремиерното видео ревю което Digital.bg посвети на Huawei P20 Lite.  За него дори самите Huawei отбелязаха в официалната си Facebook страница, че то е едно от първите в световен мащаб.

Видео ревюто на Huawei P20 Lite е публикувано във фен страницата на Huawei

 

Тези от вас които са гледали въпросното ревю знаят, че там дадохме едно обещание – отново да сме първите в България и едни от първите в света които ще разгледат във видео ревю Huawei P20 Pro и стандартният Huawei P20.

 

 

Преди броени минути в Париж приключи представянето на тези два топ смартфона и ето ги и тях – уважаеми дами и господа, имаме удоволствието да ви запознаем с Huawei P20 и P20 Pro, както и на новото лого на компанията.

 

Новото лого на Huawei има промяна само в шрифта

 

Промяната при него е съвсем незначителна – нещо което не можем да кажем за P20 спрямо миналогодишният фалгаман P10. Прилика между дизайнът на двата изобщо не може да бъде открита. Р10 беше изцяло метален, със стандартен дисплей и дебела рамка в късите страни под и над него. Тук вече имаме изцяло стъклен корпус, безрамков „notch” дисплей и коренно различно разположение на пластмасовите линии под които се крият антените. 

 

По-скоро прилика ще откриете между P20 Pro и Mate 10 Pro, ако ги допрем един до друг. Размерът и профилът им са доста сходни. Но при по-новият модел, дисплеят е една идея по-голям. До тук обаче приликата в дизайна се изчерпва.

 

Huawei P20 Pro до Huawei Mate 10 Pro

 

Погледнете гърбовете – единственото общо между тях е, че са стъклени. Тук веднага ще отбележим, че Huawei са се вслушали в критиката на потребителите и отново са преместили Fingerprint четецът на пръстови отпечатъци в лицевата част. Това разположение е много по-удобно за работа, още повече, че тук сензорът е мултифункционален. Екстра която за първи път видяхме при P10 и повярвайте ни, свикнете ли да ползвате – трудно ще искате да замените с друго.

 

 

Преди малко споменахме дисплея, при Pro той е с 6.1” диагонал, а при P20 e 5.8”. Резолюцията е една и съща 2240х1080 пиксела. Най-голямата разлика е в технологията по която са направени – при Pro тя е OLED, а по-малкият е LCD.

 

 

И двата, както и при тестваният вече P20 Lite са с актуалната „notch” форма. Ако все пак не я харесвате, няма никакъв проблем – при P20 и Pro софтуерно можете да направите извивките черни  и в тях да стоят бяло само индикации за батерия, интернет, антена и други известия.

 

 

Дисплеите и гърбовете на двата смартфона са с най-високото Corning Gorilla Glass 5 ниво на протекция. Сега ще споменем, че тук Huawei за първи път използват и една специална технология за създаване на цвета на корпуса. Twilight прелива когато е погледнат под ъгъл и светлината буквално играе по гърбът на P20.

 

 

При Huawei P10 серията, защитен от влага и прах беше единствено Huawei P10 Plus. Тук вече и двата смартфона са защитени, като при класическият P20 имаме IP53 сертификат, a при Pro версията, той е IP67.  Тоест единият е напълно защитен срещу прах и може да се потапя във вода с дълбочина до метър за не повече от 30 минути, а при Huawei P20 защитата е частична.

 

 

Тестовете и преките впечатления от новите Huawei P20 и P20 Pro продължават. Това е линк към втората част на обзора ни в която ще разгледаме хардуера, софтуера, батерията и камерите.

 

Цена

А сега, понеже сме сигурни, че на всички ви е интересен отговорът на въпроса „Колко струва Huawei P20 Pro?” Ще хвърлим светлина и върху него. В свободна продажба Pro ще е с премиерна цена от 899 Евро, а Huawei P20 ще се продава за 679 Евро. Наблегнахме на „свободна продажба”, защото както и всички предходни флагман модели на Huawei и P20 серията по всяка вероятност ще се предлага от родните телекоми. Така, че при подписване на договор с тарифен план към тях, цената ще спадне значително.