Huawei P10 се очертава като най-интересното устройство, което ще видим от компанията на MWC 2017. Oчаква се новият смартфон да предложи различен дизайн, дисплей с QHD резолюция от 2560х1440 пиксела и впечатляваща камера създадена със съдействието на Leica. Въпросният сензор ще има монохромни и RGB сензори, като също така ще поддържа оптична стабилизация на изображенията. Huawei планират да продават пет различни цветови конфигурации на P10, които ще са в зелен, розов, черен, златен и лилав цвят. 

 

Високото качество на звука ще се гарантира от мощни високоговорители на Yamaha и Harmon Kardon,. предаде gsmarena. Според непотвърдена информация Huawei P10 ще има 5.5-инчов AMOLED дисплей и ще се захранва от мощния Kirin 960 процесор. Въпросната архитектура има осем ядра, които работят на тактова честота от 2.3GHz. Tя е допълнена от Mali G71 графичен чип и 6GB оперативна памет. Вграденият капацитет за съхранение на данни е 256GB. 

 

Новият смартфон ще може да се зарежда безжично, ще има две камери на гърба и ще поддържа услуга с изкуствен интелект. Припомняме ви, че освен него на изложението в Барселона ще видим и Huawei P10 Plus. Tова ще бъдат двете най-скъпи устройства на компанията в тази пазарна ниша досега, като базовата им версия ще струва повече от техните предшественици, които се продаваха за €699 и €749.. 

 

Вижте Huawei P10 и P10 Plus ще бъдат представени до края на април