Huawei са третия най-голям производител на смартфони в световен мащаб. Компанията е изпреварена единствено от Smasung и Apple, но въпреки това ситуацията не я задоволява. Китайският бранд има амбициозна стратегия да увеличат значително продажбите си през следващата година. Huawei подготвят премиерата на нов смартфон от висок клас, който се казва P10 и ще наследи популярния Huawei P9. Устройството ще поддържа технология за безжично зареждане, предаде AndroidHeadlines. 

 

Taзи функция става все по-популярна сред потребителите, което е причината компанията да я използва в следващия си смартфон с Android. Huawei P10 ще има 5.5-инчов дисплей с QHD резолюция от 2560х1440 пиксела и ще е извит от двете страни. Устройството ще се захранва от мощен Kirin 960 процесор, който е допълнен от 6GB RAM. Вградената памет е 256GB и ще може да се увеличи с microSD слот за памет карта. Huawei P10 ще има камера, която отново е разработена съвместно с Leica.

 

Компанията ще представи на пазара две различни версии на модела, като разликата между тях ще е свързана с големината на дисплея. Moжем да сме сигурни, че устройството ще оперира с Android 7.0 Nougat. Oфициалната премиера на Huawei P10 ще е в първите месеци на следващата година. Предстои да видим какви други функции ни очакват в смартфона, както и каква ще бъде неговата цена на европейския пазар. Припомняме ви, че през януари и февруари има две големи технологични събития CES 2017 и MWC 2017, които са удобна възможност да видим за първи път Huawei P10.

 

Вижте как Huawei искат да станат най-големия производител на смартфони в света до пет години