Вижте още: Как снима Huawei P10 - Тестови Снимки и Видео

 

Горещите премиери се превърнаха в нещо типично за Digital.bg, тези от вас които следят сайта ни знаят, че тук е мястото където могат да видят от близо и да се запознаят подробно с най-новите технологични продукти които излизат на световният пазар. Поредното доказателство е вече на екраните ви. Това е Huawei P10 Lite който все още никой друг в България не ви е показвал в ревю, камо ли във видео ревю. Но нека не губим повече ценно време, а започнем с обзора си. 

 

 

Първото нещо което ни прави впечатление е кутията, тя е ефектна, но отварянето ѝ и подредбата вътре е същата както на P9 и някои други модели на Huawei. Не може да се отрече, с нестандартната си кутия P10 ни спечели преди време, още с отварянето си.

 

 

Цветове

P10 Lite има 4 цветови варианта – бял, черен, златен и син. От всичките тях, Sapphire Blue е малко по-специален. Тематично за синият си воден цвят, той има специално 0.1мм покритие което прави визуален ефект на вълни. Хубавата новина е, че в България ще се предлагат всичките 4 разновидности, като в зависимост от нуждите си, потребителите могат да избират моделите с 1 или 2 SIM карти.

 

 

Ние тестваме Midnight Black варианта и веднага след като го поставим до P10 Graphite Black, ще забележите приликите и разликите помежду им. Основният силует се е запазил, като главната промяна е, че гърбът вече не е метал, а специално стъкло, същото като на дисплея. Двойно 2.5D извито със 7Н ниво на твърдост което е еквивалент на кварцовото стъкло при ръчните часовници.

 

 

Тази протекция гарантира, че както по дисплея, така и по гърба на P10 Lite няма да се появят драскотини при носене без протектор в джоба ви. Друга приятна изненада е, че повърхността не се цапа лесно – учудващо по стъклото следи от пръстови отпечатъци не личат.

 

 

Сензорът за пръстови отпечатъци вече не е мултифункционален и е преместен върху гърба, а алуминиевата периферна лайсна с устойчиво на драскане покритие е с ефектен Dimant-cut полиран кант в горната и долната част.

 

 

Прекъсната е само от една пластмасова лайсна, под която се крият антените за телефония и интернет. Върху гърба на P10 Lite камерата е само една, а не две както при по-големият брат.

 

Дисплей

По-голям брат ли, тук ще изтъкнем нещо любопитно. Независимо, че Lite е хардуерно олекотена версия на P10, той е по-голям на размери от флагмана, защото дисплеят му е с 5.2” диагонал, спрямо 5.1” при P10, а резолюцията е останала без промяна – Full HD. Ще припомним, че P9 и P9 Lite бяха с дисплеи еднакви като размер и резолюция - 5.2" FHD. Точно колкото и при P8, но при неговия Lite вече резолюцията спадна на HD, а размерът на 5".

 

 

Дисплеят на P10 Lite е направен по LTPS (“Low Temperature PolySilicon) технология, силициевите кристали на която го правят с 20% по-тънък спрямо стандартните IPS LCD дисплеи. Цветовете които пресъздава Lite са много добри и почти по нищо не отстъпват на тези при P10 чийто дисплей е IPS-NEO. Яркостта на P10 Lite е достатъчно висока и с равномерно разпределение. Спокойно можете да работите на открито под директна слънчева светлина. Да, неминуемо ще се появят отблясъци, но дисплеят остава достатъчно добре видим. Ъглите на странично виждане също с високи и дори да гледате екрана под ъгъл, цветовете ще останат без промяна.

 

 

С това първата част на видео обзора който Digital.bg посвети на Huawei P10 Lite приключи, но интересното тепърва предстои. Гледайте ни и утре, за да разберете повече подробности за хардуера, камерите, батерията и някой иновации които ще видите за първи път при новия събфлагман на китайския бранд.

 

Цена

В свободна продажба Huawei P10 Lite ще се предлага в българия за около 600лв. Смартфонът ще можете да закупите и от трите  родни телекома, като при подписване на двугодишен договор с тарифен план Безйрай 3XL в Мтел той ще струва 219.99лв, във Vivacom с тарифен план Smart XL цената е 349.90лв, а в Теленор Huawei P10 Lite ще се предлага най-скъпи. С план Нонстоп 30.99, ще трябва да платите 389.99лв.