Красив е нали? Особено в този Breathing Crystal цвят, Huawei P Smart Pro изглежда превъзходно. Но не само дизайнът на този смартфон е впечатляващ. Във времето в което тествахме смартфона открихме доста други качества и преимущества с които P Smart Pro успя да ни спечели. Част от тях изтъкнахме в първата част на това видео ревю, а другите предстои да разберем сега. За пропусналите първото видео, директен линк ума тук долу.

 

Huawei P Smart Pro - Красив смартфон с Pop-Up камера и достъпна цена

 

Един от основните, видими за очите акценти в смартфона е неговият дисплей. При Huawei P Smart Pro той е направо огромен и благодарение на скритата в периферната част изскачаща камера, заема почти цялата лицева част на телефона, без да има Notch или Waterdrop извивка. Дисплеят е Ultra FullView и заема 91% от цялата лицева част на телефона - както виждате рамка около дисплея почти няма, a това оказва благоприятно влияние на целите размери на телефона.

 

Ще дадем за пример Apple iPhone 11 Pro Max, който има с почти 1/10" по-малък дисплей, но въпреки това е с широк корпус - 77.8мм спрямо 77.2мм за Huawei-я. 6.59" зрителна площ са ви напълно достатъчни за гледане на видео, игра на игри и дори за детайлна корекция на снимки. Наблягаме на детайлна, защото плътността на пикселите за един инч при дисплея е висока - 391ppi, благодарение на резолюция 2340х1080 пиксела. P Smart Pro има добро цветопредаване и висока яркост. Тя ви позволява да работите безпроблемно с телефона когато сте навън и грее ярко слънце. Както виждате с насочена към дисплея светлина, видимостта е идеална.

 

Следващият компонент на Huawei P Smart Pro върху който ще акцентираме е неговият хардуер. Реално този смартфон ни дава хардуер с параметри на смартфон с флагмански параметри. В основата стои централен процесор Hisilicon Kirin 710F. Той е 8-ядрен 12nm с ядра разделени в 2 групи 4 Cortex-A73 с 2.2GHz тактова честота и още 4 Cortex-A53 с 1.7GHz. Партниращият графичен процесор е Mali-G51 MP4, а RAM паметта 6GB.

 

 

Тествайки телефона с различни програми за фото и видео обработка, мултитаскинг с множество отворени брауз прозорци и игра на игри, включително тежки, с високи графични изисквания, можем да обобщим, че P Smart Pro работи отлично. Не забелязваме наченки на забавяне или други сходни проблеми. Добрите ни впечатления се потвърждават и от резултатите в AnTuTu Benchmark тестовете, които инсталирахме на телефона. Ще отбележим също така, че при тежки натоварвания корпусът на телефона не грее. По отношение на софтуера, P Smart Pro се управлява от Android 9.0 Pie операционна система с фирмен потребителски интерфейс EMUI 9.1.

 

Върху гърба на Huawei P Smart Pro има общо 3 камери с AI изкуствен интелект, като основната от тях е цели 48MP, размер 1/2.0" и 0.8µm, което ви позволява не само да снимате с идеално качество, но дори последствие да отрежете от снимката отделен детайл, той да остане достатъчно детайлен. Сензорът е с апертура f/1.8, което ви позволява да снимате при по-слаба околна светлина с минимален шум, без да използвате светкавица. За сравнение, флагманът на Apple – iPhone 11 Proе със същата светлосила.  

 

Втората камера е 8 MP на 13мм и е 120 градуса ултраширокоъгълна. С нея можете да правите снимки, които улавят много повече неща, в сравнение с основната камера. Третият сензор е 2MP и е спомагателен за правене на снимки с дълбочина чрез така нареченият "Ефект Боке". Както споменахме по-разно в ревюто ни, P Smart Pro има изскачаща моторизирана селфи камера. Тя е 16 MP, с апертура  f/2.2. При iPhone 11 Pro апертурата е същата, но мегапикселите са едва 12MP. Правим този акцент, защото и камерите на P Smart Pro са нагледно доказателство, един смартфон с достъпна цена може да има параметри съпоставими и дори превъзхождащи в някои отношения тези на в пъти по-скъп флагман.

 

Едно от тези отношения е и батерията, която при Huawei P Smart Pro е Li-Ion акумулатор с 4000mAh заряд. По време на тестовете ни те се оказаха достатъчни за около 3 дни комбинирана работа с едно зареждане.

 

В малко по-детайлна разбивка, P Smart Pro може да издържи на 40 часа непрестанни разговори или на 80 часа гледане на видео. Смартфонът върви в комплект с бързо 10W зарядно.