Вижте още видео ревютата на:


Huawei P Smart

Huawei P Smart 2019

Huawei P Smart Z

 

В началото на 2018г. в серия от видео ревюта, Digital.bg ви представи смартфона Huawei P Smart. Модел, който бързо набра популярност и година по-късно се сдоби с наследник P Smart 2019, който също ви показахме във видео обзор. През есента на миналата година P Smart семейството в редиците на Huawei се модернизира, добавяйки модела P Smart Z, който освен всички други подобрения, вече имаше изскачаща Pop-Up селфи камера, а днес...това в ръцете ми е последният P Smart модел, който предлага китайският технологичен гигант. Уважаеми дами и господа, представяме ви Huawei P Smart Pro. Междувремнно, ако искате да проследите P Smart градацията през годините, директни линкове към видео ревютата на споменатите преди малко модели, можете да намерите тук долу.

Като начало ще отворим кутията на P Smart Pro и ще ви покажем, какво са ни оставили в нея Huawei освен самия смартфон. Това са бързо 5V/2A зарядно, USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, игла за отваряне на SIM и стерео слушалки с Hands-Free. Дизайнът на P Smart Pro е елегантен и изчистен. Преобладаващи са заоблените форми и плавните преливки между гръб и периферия. Предвид, че с доста голям 6.59“ дисплей, телефонът стои добре в ръка и не е прекалено огромен. Това се дължи на намалената рамка около дисплея и на липсата на вградена в или над дисплея предна селфи камера. Размерите на телефона са 163.1мм на 77.2мм, което съпоставимо с тези на други смартфони с толкова голям дисплей с максимална зрителна площ е значително по-малко.

Имаме предвид, че тук няма Notch или Waterdrop, което ви позволява да използвате цялата зрителна площ на дисплея, без мъртви зони. Това не означва, че Huawei са ни лишили от селфи камера, също както при P Smart Z, тя е с скрита в горната периферна част и има активен изскачащ механизъм. Нестандартно и много практично решение, което няма опасност да се повреди, защото производителят дава гаранция от 100 000 цикъла, които се равняват на около 5 години употреба на телефона.

 

Механизмът е с прахо и влагоустойчива мембрана  и издържи натоварване от 15кг. Ако случайно изпуснете P Smart Pro докато си правите селфи, в него има специален жироскопичен сензор, който ще отчете характерното движение и ще прибере автоматично камерата, за да не се повреди при падането.

 

Периферната част на смартфона наподобява метал, но реално е поликарбон с ефектна наподобяващ метал обработка.  Горе освен камерата се намира слота за 2 4G nano SIM карти и microSD. Той е от хибриден тип. В дясно са курсорът за звука и бутона за активиране, в който е вграден Fingerprint сензор. Практиката ни показва, че това е много по-удобно разположение в сравнение с сензорите с пръстов отпечатък, които се намират върху гърба на смартфона. Единственото неудобство ще е, ако сте левичар, но и тогава има решение – просто въведете отпечатъка на показалеца си, вместо на палеца.

 

Долу се намират USB Type-C порта, 3.5мм порт за свързване на слушалки и високоговорител. Звукът от него е сравнително силен и чист. Ето един саунд тест от който ще добиете реална представа за качеството и силата. P Smart Pro има два микрофона, като единият е шумоподтискащ. Това е звук записан с него в шумна среда.

В България смартфона се предлага в две цветови разновидности Midnight Black и Breathing Crystal която тестваме ние. Първата е по-обрана и изчистена, а втората определено е по-екстравагантна, но и запомняща се. Материалът от който е направен гърбът на телефона е стъкло със специална обработка. Повърхността не се пързаля много и най-важното, по нея следи от пръстови отпечатъци не личат.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на новият Huawei P Smart Pro. В нея ще подходим технически и ще ви запознаем с параметрите на дисплея, хардуера, софтуера, батерията и камерите на смартфона.

 

Тук ще кажем няколко думи за цената на Huawei P Smart Pro, която в свободна продажба е между 600лв и 700лв. Намираме модела в портфолиото и на трите родни телекома, където цената при подписване на двугодишен договор спада. С най-скъпите планове и съответно с най-ниска цена P Smart Pro е както следва: Виваком - 300лв., Теленор – 320лв и А1 - 300лв.