Мобилните игри за телефон винаги са привличали вниманието на любителите на  забавленията – от вградената в телефона игра Snake, хит в началото 90-те, до новите battle royal поредици като „PlayerUnknown’s Battlegrounds“ и Fornite, които са истинска мания сред геймърите по света. Истинската революция при мобилните игри стартира през 2009 с Angry Birds, която до момента е донесла на създателите си приходи от над 300 милиона евро. Причината за този успех е възможността на потребителите да теглят играта от магазина за приложения на телефона си, което дава възможност и на други игри като Fruit Ninja и Candy Crush да завладеят мобилните устройства по света.

 

 

Едно от най-големите постижения в разработването на мобилни игри в последните години е възможността поредици, които първоначално са разработвани за компютър, да се интегрират и играят на мобилни устройства. Такава игра е „PlayerUnknown’s Battlegrounds“ (PUBG), направила своя дебют през 2017 година. Тя позволява едновременно да играят над 100 участници, на принципа на последния оцелял. Интересен факт е, че мобилната версия на играта, представена през 2018, е по-оптимизирана от тази за компютър.

 

Любопитно: Huawei P Smart 2019 - смартфон с красив дизайн и ниска цена

 

Следвайки световните тенденции в областта на мобилните игри, Huawei проведе за първи път национален турнир за мобилен гейминг, в който участниците се състезаваха в онлайн играта „PlayerUnknown’s Battlegrounds“.Турнирът бе организиран съвместно с двама от най-популярните български геймъри в YouTube – Никола Димитров - Nikicha1, и Преслав Иванов – Aethelthryth, от Пакта, под чиито профили в социалните мрежи протече първият етап на квалификациите – желаещите да се състезават на живо имаха две седмици да качат записи на най-добрите си моменти от мобилната игра на „PlayerUnknown’s Battlegrounds“.

 

Любопитно: Смартфон Huawei P Smart 2019 - Тест на дисплей и хардуер

 

Конкуренцията бе оспорвана, а най-добрите от тях, избрани от Nikicha1 и Aethelthryth, бяха поканени в събита следобяд в столичния клуб „Карусел“ да премерят сили на живо във финалната част на турнира. Той се проведе в три кръга, в който 8 финалисти, пристигнали за него от различни градове на България, се състезаваха, използвайки най-новият модел на Huawei – P smart 2019, оптимизиран с GPU Tubro 2.0 специално за множество популярни мобилни игри, сред които „PlayerUnknown’s Battlegrounds“. Nikicha1 и Aethelthryth коментираха напрегнатата надпревара на живо, а запис от всичко случило се на бойното поле с техните ценни стратегически коментари можете да видите на Facebook страницата на Huawei.

 

 

Победител след последния кръг стана Боримир Борисов от София, който безапелационно се наложи над конкуренцията и спечели нов Huawei P smart 2019. Той е един от най-опитните играчи в България с над 1600 часа изиграни в мобилната игра PUBG Mobile. Симпатиите на публиката в клуб Карусел събра и единственото момиче в турнира Деница Младенова, която пропътува заедно със семейството си пътя от Бургас до София, за да се включи в състезанието, и е готова да го направи отново.

 

Любопитно: Смартфон Huawei P Smart 2019 - Тест на софтуер и батерия

 

„Всички участници бяха единодушни, че новият Huawei P smart 2019 е чудесен избор за феновете на PUBG Mobile - играта върви безпроблемно. Батерията е много издръжлива, има 64 GB памет и мощен процесор. Това са трите основни фактора при избор на телефон за мобилен гейминг, заедно с големия 6,21-инчов дисплей. Надяваме се и занапред да имаме възможност да организираме подобни турнири заедно с Huawei.“, казва Никола Димитров - Nikicha1 след края на турнира.„Мобилните игри продължават да добиват все по-голяма популярност в България и нашата мисия в първото българското обединение на геймъри Пакта е да популяризираме електроните спортове у нас. Радваме се, че в тази кауза намираме партньор в лицето на Huawei.“, допълни Преслав Иванов – Aethelthryth.

 

Huawei P smart 2019 се предлага на препоръчителна крайноклиентска цена 469 лева в магазините на Технополис, Техномаркет, Зора и партньорите на Polycomp, както и във всички мобилни оператори с много изгодни абонаментни планове.

 

Още от Digital: Как снима Huawei P Smart 2019