Смартфоните с 5G технологията представляват бъдещето на индустрията, но ще е необходимо време преди да станат достатъчно достъпни за потребителите. Първото поколение устройства на големите производители с тази функционалност вече са факт, но цените им надхвърлят границата от $1000. Конкуренцията между водещите брандове ще понижи тази стойност и така ще позволи на повече хода да се сдобият с устройства, които поддържат 5G мрежи.

 

Huawei също прогнозират по-евтини смартфони с технологията през 2020г, предаде GizmoChina. OT компанията вече представиха две различни версии на Huawei Mate 30, като премиум конфигурацията включва поддръжка именно на 5G технологията. Лично шефът на компанията Ричард Ю изрази увереност, че 5G смартфоните ще станат осезаемо по-достъпни през следващите месеци. Това означава, че ще видим модели от средния клас с технологията още преди края на 2020г.

 

 

Ричард Ю е сигурен, че тези процеси постепенно ще доведат и до навлизането на бюджетни устройства с 5G функционалност на пазара. Компанията планира да има водеща роля за популяризирането на технологията и се очаква да представят наследник на Kirin 810 процесора, който сега захранва смартфоните им от средния клас. Продължаващите търговски проблеми с американското правителство са причината Huawei да насочат стратегията си към китайския пазар и държавите от Западна Европа.

 

Още от Digital: Huawei са сключили 50 договора за изграждането на 5G мрежи и 28 от тях са в Европа