Не е нужно Huawei да търси алтернатива на Android. Трябва да се заменят единствено услугите на Google. Това казва вицепрезидентът на Huawei Джой Тан, цитирана от GizmoChina. Коментарът ѝ подкрепя по-скорошното изказване на основателя на Huawei, че HongMengOS няма да бъде заместител на Android.

 

 

Тан казва, че ще са нужни години работа, за да има достатъчно реалистичен конкурент на Android. Самата платформа не се нуждае от замяна, допълва Тан. Според нея в момента много потребители в Европа и Югоизточна Азия разчитат на услугите на Google. Именно те се нуждаят от алтернатива, казва Тан. Тя споделя, че Huawei вече работи именно по такива услуги.

 

Вицепрезидентът на Huawei Джой Тан

 

Те са обединени под името Huawei Mobile Services (HMS). Все още обаче са в доста ранна фаза на разработка и ще е нужно още много време. Компанията не посочва срокове, но е видимо, че става дума за години работа по усъвършенстване на технологиите докато те са достатъчно добре направени, за да са конкурент на еквивалентните предложения на Google. А остава и въпросът доколко самите потребители ще ги предпочетат пред услугите на Google, с които вече са свикнали.

 

Още от Digital: HarmonyOS ще има 2% пазарен дял до края на 2020г.