Huawei е компания от която винаги можем да очакваме нещо интересно. По отношение на флагман смартфоните ѝ изненадите са по-скоро очаквани, защото в последните години всеки следващ модел от P-серията, която се ъпгрейдва през пролетта, се превръща във фотографски шампион в класацията за мобилна фотография на DxOMark.

 


При Mate серията, която обикновено се появява през есента пък имаме почти реципрочни камери с тези на "P", но вече с още по-мощен хардуер, който много се харесва на бизнес потребителите и на тези, които използват смартфоните си за тежки програми и игра на игри с високи графични изисквания.
Последствие този хардуер се онаследява от следващите модели от P-серията, които пък  отново се надграждат с още по-качествени камери и така. Както казахме, при флагман смартфоните на Huawei изненадите са очаквани. 
По по-различен начин обаче стоя нещата при таблетите на китайският технологичен гигант, където имаме един основен тип устройства, които с всяко свое следващо поколение получават различен тип иновации.

 

 

Премиерата на новият Huawei MatePad, ще се състои съвсем скоро. Независимо от COVID-19 пандемията, светът има нужда от нови технологични устройства. Особено такива, които да идеален помощник по време на домашна изолация като сегашната. 
Благодарение на плакат, публикуван в китайската социална мрежа Weibo, става ясно, че MatePad ще се появи на бял свят на 23 Април тази година. Като за същата дата е планирана и премиерата на новия Huawei Nova 7. който ще е с процесор Kirin 985, а в Pro версията си ще се задвижва от по-мощния Kirin 990 5G.
По-интересен обаче е новият MatePad, който Huawei ще са насочили основно към мобилното образование, което днес използват ученици по цял свят. Тази форма на обучение се оказва успешна и дори след кризата с COVID-19 има шанс дистанционните форми на обучение да станат доста по-популярни в сравнение с преди появата на вируса.

 

 

MatePad ще има  специална 2K защита на очите на използващия го и ще поддържа същият M-Pen стилус, който използва MatePad Pro. От това която до момента е изтекло като информация за MatePad преди премиерата му, знаем че таблета ще е с 10.4-инчов диагонал на iPS LCD дисплея си. В основата на хардуера на новия модел пък ще стои процесор Kirin 810, който ще си партнира с 6GB оперативна RAM памет и 128GB сторидж.

В софтуерно отношение, Huawei MatePad ще може да се похвали със самостоятелно разработен специализиран образователен център, който е предназначен за онлайн образователна работа при студенти и ученици от различни възрасти. Софтуерът ще бъде интуитивен и лесен за ориентиране.  Новият MediaPad по всяка вероятност ще замени добре познатата ни серията MatePad. Всички подробности предстои да разберем само след два дни, по време на световната премиера на модела.

 

Още от Digital.bg: Samsung разработва 600MP камера за смартфони