Huawei представи серия от нови 5G продукти и демонстрира модерните възможности на своята екосистема. Ключовите новообявени продукти са: Huawei Mate Xs, еволюция на сгъваемото устройство от ново поколение, отличаващо се с върхови постижения в хардуерно и софтуерно отношение;  Huawei MatePad Pro 5G, флагмански таблет за пълноценно потребителско изживяване във всички сценарии; Huawei Wi-Fi AX3 и Huawei 5G CPE Pro 2, две решения за високоскоростна свързаност, базирани на стандарта Wi-Fi 6+.

 

 

MatePad Pro 5G е проектиран да бъде важна входяща точка към екосистемата на Huawei и да работи в синергия със смартфоните, носимите и другите видове потребителски устройства на Huawei. Той играе важна роля във функцията Multi-screen Collaboration, позволяваща естествена работа на две устройства едновременно. Huawei MatePad Pro 5G има 10.8-инчов WQXGA дисплей с 2560 x 1600 резолюция и поддръжка на кино-гамата DCI-P3. С ултратънка рамка, той има най-високото в света съотношение екран-към-тяло за таблет – 90%. Вграден в ултралекото му тяло, Kirin 990 5G поддържа 5G свързаност с висока производителност и енергийна ефективност.

 

 

 

Любопитно: Huawei P40 и P40 Pro ще бъдат представени на 26 март в Париж

 

Благодарение на EMUI10, Huawei MatePad Pro може да се свързва с други смартфони чрез функцията Huawei Share Multi-Screen Collaboration. След установяване на връзката, потребителите могат да навигират и управляват и двете устройства от дисплея на таблета.

 

 

Multi-screen Collaboration позволява още drag-and-drop трансфер на файлове между смартфони и таблети. Споделянето на периферни устройства от своя страна позволява на потребителите да пишат на смартфона, използвайки клавиатурата на таблета, да си пускат музика от смартфона на говорителите на таблета и т. н. Huawei MatePad Pro 5G поддържа Multi-Window за показване на до 3 приложения едновременно, а App Multiplier показва едно и също приложение в два прозореца, което разкрива нови възможности за работа и нови предимства на пейзажната ориентация на дисплея.

 

 

Huawei MatePad Pro 5G може да се използва и с Huawei M-Pencil, който поддържа 4096 нива на натиск за естествено и интуитивно писане. Huawei Notepad поддържа стилуса на Huawei и позволява нови начини да разгърнете креативността си.

 

 

Видео ревю:  Huawei Mate Xs - Първи впечатления от новия сгъваем флагман смартфон