Huawei постепенно ще преминат към HarmonyOS като дългосрочна алтернатива на Android в своите устройства. Първите версии на операционната система вече са достъпни за разработчиците. Смартфоните с HarmonyOS ще станат факт до края на годината, като собствениците им ще могат да изтеглят съдържание от AppGallery.

Toва е онлайн магазина за мобилни приложения, който наподобява Google Play и е важна част от стратегията на Huawei. Вече знаем, че премиерата на смартфоните от серията Huawei P50 ще е през юни. По този начин компанията ще опита да изостри конкуренцията в премиум сегмента и да използва влиянието си на китайския пазар, за да бъде по-успешен бранд.

Очакванията са смартфоните да работят с HarmonyOS и да предложат хардуерни подобрения свързани с камерите, дисплея и процесора. Компанията ще се насочи към гъвкавите смартфони и новите представители на Mate серията през втората половина на годината. Сега разбираме допълнителни детайли за подобренията в Huawei Mate 50 Pro, който ще видим през есента.

 

 

Предстоящият смартфон от висок клас отново ще има голям дисплей, който ще бъде със 6.8-инчов диагонал и ще е базиран на OLED технологията. Резолюцията ще бъде 2400х1176 пиксела, което ще гарантира Full HD+ качество. Важна характеристика ще бъде 120Hz честота за опресняване на кадрите, което е подходящо за гейминг.

Тази стойност означава, че дисплея опреснява съдържанието два пъти всяка секунда. Huawei вероятно ще предложат и система за адаптивна промяна на честота за опресняване, което ще допринесе за ниската консумация на енергия. Huawei Mate 50 Pro също така ще има Gorilla Glass 7 защитно стъкло, съобщава GizChina.

Четворната камера ще включва 64МР + 12МР телефото + 12МР UltraWide + 0.4 Depth сензори с опция за запис на 4K видео. Водещо предимство на Huawei Mate 50 Pro ще е 7000mAh батерия, която ще поддържа ултрабърза система за 65W зареждане. Цената ще е от порядъка на $920.

 

Още от Digital: Кои смартфони ще бъдат съвместими с Huawei HarmonyOS