Предстоящите флагмани на Huawei се очаква да бъдат представени на специално събитие, което ще се проведе през септември. Устройствата ще предложат сериозни хардуерни подобрения свързани с камерата, дисплея и процесора.

Всички представители на новата серия ще поддържат 5G технологията, което ще се превърна в една от най-добрите им характеристика. Китайският производител също така няма да се ограничава до едва два модела, а ще представи четири различни конфигурации на смартфоните

Според нова информация на GizmoChina освен стандартния Huawei Mate 40 ще видим още Huawei Mate 40 Pro, Huawei Mate 40 Pro+, както и Huawei Mate 40 Porsche Design. В момента се провеждат финални тестове, които са последната фаза преди да стартира масовото производство на устройствата.

Всеки един от моделите ще предложи различни характеристики, уникални функции и системни оптимизации, които да улеснят работата на потребителите със смартфоните с бранда Huawei Mate 40.

 

 

Припомняме ви, че настоящите флагмани на компанията от серията Huawei P40 са три на брой: Huawei P40, Huawei P40 Pro и P40 Pro+. В този случай отсъства луксозната "Porsche Design" версия на смартфоните.

Китайският производител вероятно ще използва OLED дисплеи с честота за опресняване на кадрите от 90Hz. Възможно е да има допълнителен 120Hz режим, но един от водещите акценти в серията ще бъде дългият живот на батерията. 

Четири устройства, които ни очакват ще се захранват от 5-нанометров (Kirin 1000/1020) процесор, който е оборудван с нов 5G модем. Този чип ще предложи съчетание между Cortex A77 и Cortex A78 ядрата, които са допълнени от Mali G77/G78.

Huawei Mate 40 Pro ще следва дизайна изразен в извит Waterfall дисплей с голяма курватура, докато Mate 40 Pro ще се отличава с компактни размери и ще запази физическите бутони. Компанията също така ще се погрижи да предложи впечатляващи подобрения по отношение на камерите в Huawei Mate 40.

 

Още от Digital: Каква ще е разликата между Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro