Huawei Mate 40 Pro е дългоочакван смартфон, които по план трябва да видим през октомври. Премиерата на този флагман ще изостри значително конкуренцията и ще има важно значение за компанията. Huawei ще продължат да разчитат на добре познатата формула за луксозен дизайн, впечатляващи камери и най-мощен хардуер в следващия представител на серията. 

Възможностите за мобилна фотография отново ще бъде водещ акцент при разработването на Huawei Mate  40 Pro. В интернет изтече любопитна информация, разкриваща желанието на Huawei да използват нова технология в камерите на устройството. 

В случая става въпрос за разработки на Largan Precision. Интересът на Huawei бе потвърден от главния изпълнителен директор на компанията, Лин Ен-Пинг, съобщава HuaweiCentral. От думите му разбираме, че предстоящото устройство ще използва "Free Form" и "9P" модулите от последно поколение на Largan Precision.

Aко разговорите между двете страни имат успешен край, това означава, че Huawei ще е първата компания, която използва технологията в мобилната индустрия. 

 

 

Largan Precision e дългогодишен партньор на Huawei и тайвански производител, който разработва камера модули не само за смартфони, но също за таблети и други смарт джаджи. Първоначалните прогнози са, че премиум конфигурацията на Huawei Mate 40 Pro ще е базирана на "Free-Form Lens" обективите. 

Всъщност под това име се крие цифров обектив със специална извиква от едната страна. Използването на камера със "свободна форма" подобрява видимостта и намалява шума при всички разстояния. Крайният резултат от технологията е, че камерите могат да предоставят още по-прецизна визуална настройка на композицията. 

Така Huawei Mate 40 Pro ще може да прави по-добри снимки като премахне различните изкривявания възникващи поради фокусното разстояние на камерата. Успоредно с това "9P" модулите на тайванския бранд обещават подобрени възможности за снимане при ниска осветеност. 

Новите флагмани на компанията ще бъдат показани през октомври и ще се възползват от предимствата на 5-нанометров Kirin 1000 процесор, който се очертава като другото им предимство освен камерите. 

 

Още от Digital: Премиерата на Huawei Mate 40 Pro с 5nm Kirin 1000 процесор ще бъде през октомври