Huawei задълбочиха сериозно конкуренцията в сегмента на премиум смартфоните с премиерата на Mate 40 серията. Компанията отново се е постарала да предложи най-доброто по отношение на дизайна, хардуера и камерите. Независимо кой модел от гамата, която включва Huawei Mate 40, Huawei Mate 40 Pro, Huawei Mate 40 Pro+ и Huawei Mate 40 RS Porsce Design изберете ще имате достъп до впечатляващи технологии.

Само преди дни ви съобщихме, че Huawei Mate 40 Pro има най-добрата смартфон камера в света, според DxOMark. Тoва обхваща, както задните, така и селфи камерите на смартфона, което го превръща в най-доброто устройство за мобилна фотография, което ще откриете в индустрията. Всички представители на новата серия също така се захранват от 5-нанометрови Kirin 9000 процесори, които предлагат оптимална производителност и поддръжка на 5G мрежи.

Работата на камерите и дългия живот на батерията се гарантират от софтуерни оптимизации и алгоритми с изкуствен интелект. По този начин се подобряват още възможностите за гейминг и работата с много отворени приложения в Huawei Mate 40.

 

 

Taзи функционалност стана причина за още една престижна оценка на Huawei Mate 40 Pro, съобщава MySmartPrice. Eдин от най-атрактивните представители на гамата оглави класацията за най-добри смартфони в AI Benchmark платформата, която оценява представянето с изкуствен интелект. След серия от тестове се оказва, че Huawei Mate 40 Pro превъзхожда по този показател всеки един друг модел в индустрията.

Крайният резултат на устройството е 216.6, което превръща Huawei Mate 40 Pro в лидер по отношение на изкуствения интелект в смартфоните. Любопитна подробност е, че разликата меду следващия модел, който е Xiaomi Redmi K30 Ultra, който работи с MediTek Dimensity 1000+ е доста сериозна. Този смартфон отбелязва едва 135.3 точки, спрямо резултата от 216.6 на Huawei Mate 40 Pro.

Изчисленият показват, че новият флагман на Huawei ще гарантира с 60% по-добро представяне на AI, спрямо най-близкия си конкурент. Класацията се доминира изцяло от процесори Huawei Kirin и MediaTek Dimensity. Eдинственият смартфон с Qualcomm Snapdragon 865 процесор е Realme X50 Pro 5G, който отчита резултат от 74.2 точки.

 

Oще от Digital: Новите смартфони от серията Huawei Mate 40 бяха изкупени за 28 секунди