Huawei Mate 40 Pro е впечатляващ модел, който притежава всичко необходимо, за да се превърне в един от най-добрите смартфони създавани досега. Елегантният дизайн е допълнен от извит дисплей, невероятни камери и мощен 5-нанометров процесор. Неслучайно Huawei Mate 40 Pro вече оглави различни класации, включително за най-добър смартфон с изкуствен интелект.

Любителите на мобилната фотография трябва да обърнат специално внимание на новия флагман на Huawei. В задна чат на Huawei Mate 4 Pro е позиционирана 50-мегапикселова камера с лазерен автофокус, 1/1.28" сензор и f/1.9 aпертура, която е допълнена от 20-мегапикселов f/1.8 18mm UltraWide модул.

Смартфонът също така има перископска телефото камера с 12МР резолюция и f/3.4 апертура, която използва стабилизация на изображенията и предлага петкратно оптично приближение. Оптиката на Leica също гарантира уникалният възможности за снимане, които предлага смартфона.

Специалисти на DxOMark сега проведоха детайлни тестове, с които проверяват качеството на селфи камерата на Huawei Mate 40 Pro, която превъзхожда конкурентните модули в устрoйствата с Android.

 

 

Eкспертите са категорични, че Huawei Mate 40 Pro е най-добрият смартфона за правене на селфита в индустрията. Техническите спецификации на предната камера включват 13-мегапикселов f/2.8 сензор с фиксиран автофокус, както и ToF сензор допринася за генерирането на реалистични боек ефекти.

От DxOMark остават впечатление от качеството, което предлага на пръв поглед стандартен 13МР сензор. Технологиите на Huawei позволяват Mate 40 Pro да бъде лидер в общата класация за мобилна фотография със резултат от 110 точки.  Водещите предимства на устройството са свързани с добрата експозиция дори при ниска осветеност, както и широкия динамичен диапазон.

Наситените цветове и добрия баланс на бялото при слаба светлина също изненадват положително експертите на DxOMark. Любопитна подробност е, че втория най-добър смартфон за селфита е Huawei P40 Pro, който отчита резултат от 108 точки. Третата позиция отново е за модел произведен от Huawei и това е Nova 6 5G, който може да се похвали със 105 точки.

 

Oще от DIgital: Huawei Mate 40 Pro вече се продава в България