Смартфоните от серията Huawei Mate 40 се очертават като едни от най-важните продукти на компанията от години насам. Търговските санкции на американското правителство не успяха да отложат премиерата, но със сигурност затрудниха плановете на китайския гигант.

Вече ви съобщихме, че премиерата на серията Huawei Mate 40 ще е на 22 октомври,  което означава, че след малко повече от седмица флагманите ще станат факт. Стандартната версия на смартфона ще бъде допълнена и от премиум модел, който ще се казва Huawei Mate 40 Pro.

Този модел ще предложи още по-добри характеристики особено по отношение на мобилната фотография. Камерите винаги са били отличителна черта на флагманите на Huawei и обикновено най-добрата илюстрация на твърдението са "Pro" версиите от Mate серията.

Портфолиото на компанията ще включва още едно ексклузивно устройство за най-големите фенове на Huawei. Устройствата брандирани с "Porsche Design" не само предлагат най-добрия дизайн и най-високо качество, но са най-мощните представителите на Huawei Mate семейството.

Настоящата година няма да бъде изключение за Huawei.

 

 

Китайският производител вече разпространява покани за голямото събитие на 22 октомври, които изобразяват силуета на мистериозно устройство. Най--голямо впечатление предизвиква формата на задната камера, която изобразява осмоъгълник.

Това е нетрадиционна визия, която не сме виждали досега в смартфон. Huawei винаги се стремят да предлагат уникални функции в "Porsche Design" устройствата, които не са налични в другите версии.

От Digital.bg смятаме, че премиерата на Huawei Mate 40 серията ще продължи тази стратегия и снимката с осмоъгълната камера е именно на Huawei Mate 40 RS Porsche Design. Премиум версията ще има поне четири задни камери с впечатляващи възможности за оптично и дигитално приближение на обектите.

Ако добавим към това и 5-нанометровия процесор, който ще захранва Huawei Mate 40 определено можем да кажем, че това ще бъдат най-добрите смартфони на Huawei досега. Oстава да разберем детайлни характеристики за камерите на "Porsche Design" конфигурацията на Mate 40 и каква ще бъде европейската цена.

 

Още от Digital: Ето как изглежда първата снимка направена с Huawei Mate 40 Pro