Последната генерация смартфони на компанията се възползват от предимствата на 7-нанометровия Huawei Kirin 980 процесор, който предлага впечатляващо съчетание от характеристики. Сред тях са мощните ARM Cortex-A76 ядра, модифицирания графичен чип Mali-G76, както и двете специализирани звена за невронна обработка (NPU). Крайният резултат е впечатляваща производителност дори при сериозно натоварване, но също ниска консумация на енергия и усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект. Huawei вече са започнали работа над нова версия на процесора.

 

Едва ли е изненадващо, че новата архитектура ще се казва Kirin 985 и вероятно ще намери място в първите смартфони на компанията още преди края на настоящата година. Водещо предимство на процесора е факта, че ще бъде произведен с 7-нанометрова Extreme Ultraviolet Litography (EUV) технология, която мнозина определят като процеса, който ще революционизира индустрията. Официалната премиера на архитектурата е почти сигурно да стане факт, заедно с новия Huawei Mate 30, чиято премиера ни очаква през есента, съобщава xda-developers.

 

 

Все още е твърде рано да коментираме конкретните технически спецификации, но Kirin 985 ще предложи сериозни подобрения, в сравнение със своя предшественик. Това ще позволи на Huawei да се конкурира по-успешно с другите производители и да разшири допълнително пазарния си дял, за сметка на своите конкуренти. Още през следващото тримесечие компанията ще ускори производствения капацитет, за да разполага с достатъчно налични бройки на Kirin 985 навреме за премиерата на Huawei Mate 30.

 

Още от Digital: Huawei ще конкурират NVIDIA, Qualcomm и Intel с нови процесори с изкуствен интелект