Huawei Mate 30 се очаква да бъде вторият флагман на компанията в пазара на смартфони за настоящата година. Ако Huawei се справят с търговските санкции на САЩ трябва да реализират премиерата на пазара преди края на октомври. Вече ви информирахме, че HongMeng e операционната система на Huawei, която ще замести Android и е много вероятно именно Huawei Mate 30 да е първия смартфон с този софтуер. Новата серия ще включва стандартен модел и по-мощна "Pro" версия на устройството. 

 

В интернет бе публикувана информация, според която представянето ще стане факт на 22 септември. Версиите за китайския пазар със сигурност ще работят под управлението на HongMeng OS. В случай, че Huawei продължава да няма пълноправен лиценз за Android навреме за премиерата на смартфоните вероятно ще продава всички модели на Huawei Mate 30 със собствената си операционна система. Високата производителност ще се гарантира от 7-нанометровия Kirin 985 процесор, съобщава GizmoChina.

 

 

Taзи архитектура използва усъвършенстван Extreme Ultraviolet Lithography (EUV) производствен процес и ще е допълнена от Balong 5000 5G модема. Очаква се Huawei Mate 30 да има 6.7-инчов OLED дисплей с вграден сензор за пръстов отпечатък и мощна батерия със заряд от 4200mAh. Предният сензор за селфита ще е позициониран в малък отвор на екрана, а на гърба ни очакват четири камери. Скоро ще разберем още повече подробности за новия флагман на компанията в пазара на смартфони.

 

Oще от Digital: Huawei Mate 30 ще бъде представен преди края на октомври