Следващата голяма иновация, която ни очаква в индустрията са първите 5G мрежи, които ще предложат осезаемо по-висока скорост на работа от 4G. Много компании и мобилни оператори провеждат усилени тестове с технологията, но е необходимо още време, за да се премахнат проблемите и да се оптимизира сегашната инфраструктура, което да проправи път на 5G мрежите. Най-вероятно това ще се случи през следващата година. Huawei вече изразиха намерението си да представят първия смартфон с поддръжка за 5G в индустрията. 

 

Последните данни на AndroidCentral разкриват, че премиерата на устройството ще стане факт през втората половина на следващата година. С оглед на стратегията на китайския производител е много вероятно първия им 5G модем да бъде предстоящия Huawei Mate 30. Устройството ще използва модифицирана версия на Balong 5G01 чип на компанията, който бе представен по време на MWC 2018 в края на февруари. Този модул ще гарантира скорости от 2.3Gbps, което е осезаемо по-висока стойност. спрямо 4G мрежите. 

 

Първия смартфон с поддръжка за 5G на компанията ще стане факт през третото тримесечие на следващата година. Huawei предвиждат бъдеще, в което над 1.1 млрд. мобилни джаджи да използват технологията до края на 2025г. Именно заради това ще се опитат да се превърнат в глобален лидер в популяризирането й в мобилната индустрия. Както споменахме Huawei Mate 30 ще осигурява скорост от 2.3Gbps, което е почти два пъти повече от 1.2Gbps на Snapdragon 845 базираните смартфони с Android, които използваме днес.

 

Oще от Digital: Първите 5G смартфони ще са факт през 2019г.