Huawei Mate 30 е вторият флагман на компанията за настоящата година, който закономерно провокира голям интерес сред потребителите. Официалната премира ще е през октомври, като устройството ще обърне специално внимание на възможностите за мобилна фотография. Само преди дни компанията е патентовала на свое име две нови търговски марки пред Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO). Това са "Сine Lens" и "Matrix Camera".

 

Както имената подсказват представляват нови функционалности, които ще подобряват камерите на Huawei Mate 30. Уникалните технологии ще доразвият възможностите за фотография на смартфоните. Очаква се също так Huawei Mate 30 Pro да има отделна камера, която се грижи единствено за записа на видео съдържание. Данните около "Cine Lens" описват оптични обективи за запис, възпроизвеждане и обработка на звук при правене на клип с новата технология.

 

 

Партньорството на Leica допълнително ще подобрят възможностите на камерите "Cine Lens", съобщавa  gsmarena. Втората марка "Маtrix Camera" вероятно ще е свързана с подредбата на самите камери в задната част. Конкретните детайли описват "правоъгълен модул с различен брой сензори, разположени в редове и колони". Със сигурност Huawei ще продължават да доставят хардуер от Leica и ще продължат да представят най-добрите камерафони с Android на пазара.

 

Още от Digital: Huawei Mate 30 Pro ще има 3D камера с технология за лицево разпознаване и по-тънки рамки около дисплея