Новата операционната система на Huawei, която ще се казва Ark OS в Европа вече от седмици е водеща тема в технологичната индустрия. Въпреки настоящите проблеми и търговските санкции на САЩ от компанията няма да променят стратегията си и ще представят още два флагмана в пазара на смартфони преди края на 2019г. Това ще бъдат Huawei Mate 30 и Маte 30 Pro. Официалната премиера вероятно ще стане факт през октомври, което ще засили конкуренцията в премиум сегмента.

 

 

Сега разбираме oще детайли за подобренията в по-мощната версия на смартфона. Данните разкриват, че Huawei Mate 30 Pro ще има извити краища от двете страни на екрана и 6.7" дисплей с честота за опресняване на кадите от 90Hz. Тази характеристика намира място и в новия OnePlus 7 Pro. Предстоящото устройство също така ще има малък прорез в горния ляв ъгъл, където са разположени две камери за селфита. Сензорът за oтпечатък ще е вграден в дисплея, предаде PocketNоw.

 

 

В задната част ще има четири камери, които са допълнени от LED светкавица във V-oбразна подредба. Сензорите ще предложат опция за петкратно оптично приближение и 50х дигитален зуум. Батерията ще е със заряд от 4200mAh и ще поддържа система за 55W бързо зареждане. Huawei Mate 30 Pro ще е оптимизиран за 5G мрежите и ще се захранва от мощния Kirin 985 процесор. Потребителите ще могат да избират между поне три цвята на устройството, а именно черен, син и червен. 

 

 

Oще от Digital: Huawei Mate 30 Pro ще е 6.7" смартфон с четири задни камери и 55W бързо зареждане