Китайският производител продължава да залага на агресивна стратегия в пазара на смартфони, която вече ги утвърди на втората позиция в този сегмент. Следващата голяма цел за Huawei е да изпреварят Samsung и голямо значение за постигането ѝ ще имат предстоящите модели Mate 30 и Mate 30 Pro. Премиерата се очаква през октомври, като това ще са вторите флагмани на компанията за годината след премиерата на иновативните Huawei P30 и P30 Pro. Toва ще са най-бързите смартфони на Huawei за 2019г.

 

В интернет сега бяха публикувани данни, които разкриват част от подобренията, които ще ни предложи Mate 30 Pro. Устройството ще е оборудвано с голям 6.7-инчов дисплей с OLED технологията, който е произведен от BOE и вероятно ще поддържа поне Full HD+ резолюция. Eкранът на Huawei Mate 30 Pro ще е извит и в четирите краища, като смартфона ще използва Balong 5000 модема на компанията и респективно ще поддържа 5G мрежи, съобщава GizmoChina. На гърба ще са разположени четири задни камери.

 

 

Все още не разполагаме с детайли за резолюцията, но със сигурност единия обектив ще е базиран на 3D ToF технологията. Според наличната информация Huawei Mate 30 Pro ще има 4200mAh батерия с опция за 55W бързо зареждане. Луксозният дизайн ще е допълнен и от сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в дисплея. На този етап това са всички детайли, с които разполагаме за предстоящия флагман на Huawei, който ще се конкурира директно със Samsung Galaxy Note 10, който също ще видим през есента.

 

Още от Digital: Huawei Mate 30 ще използва 7-нанометров процесор Kirin 985