Huawei вече представиха новите си флагмани в пазара на смартфони, които са налични единствено в Китай. Моделите имат впечатляващ дизайн, камери и мощен хардуер, но нямат достъп до услугите и приложенията на Google. Това не представлява проблем за потребителите в Китай, но със сигурност ще повлияе на продажбите на Mate 30 и Mate 30 Pro на европейския континент. Въпреки това Huawei планира да стартира доставките на устройствата и в държавите-членки от ЕС, което ще се случи до няколко седмици.

 

Според близки до компанията източници новите им флагмани ще са налични в Европа от средата на ноември. Допълнително ще бъдат публикувани детайли за премиерата им във всяка една държава, съобщава gsmarena. Първите страни, които ще предложат новите устройства на Huawei ще бъдат Германия, Франция, Испания, Италия, Великобритания и Швейцария. Очаква се в кратки срокове след това смартфоните да се продават и в останалите държави на европейския континент.

 

 

Със сигурност компанията ще се опита да реализира премиерата на устройствата в повече страни навреме за празничния сезон в края на годината. Остава големият въпрос дали има вариант Google да сертифицира своите приложения и услуги за Huawei. Очакванията са Huawei Mate 30 да се продава на европейския континент за €799, докато Huawei Mate 30 Pro ще е наличен за €1099. Ако се интересувате от версията с поддръжка на 5G ще трябва да отделите €1199.

 

Още от Digital: Кога смартфоните на Huawei ще получат Android 10 и EMUI 10