Huawei планират да изпреварят своите конкуренти в мобилната индустрия и първи да представят смартфон със сензор за пръстов отпечатък вграден в дисплея. Компанията вече е започнала преговори с Qualcomm относно възможността да използват ултразвуковите им сензори в бъдещите си устройства. Технологията на Qualcomm е по-прецизна в разпознаването от модулите на Synaptics, но също така сензорите им са тънки едва 0.44 милиметра и могат да работят дори през стъклено покритие с дебелина от 800 микрона, информира Digitimes.

 

За сравнение настоящите капацитивните сензори отпечатък в смартфоните спират да функционират дори под 300 микрона стъкло. Qualcomm твърдят, че решението им е най-доброто в технологичната индустрия и не само може да се вгради в безрамковите дисплеи със съотношение на екрана от 18:9, но и да се използва безпроблемно с мокри пръсти или ръкавици. Желанието на Huawei е новият Mate 20 да се превърне първия смартфон с уникалния ултразвуков сензор за отпечатък, вграден в дисплея на Qualcomm.

 

 

Huawei Mate 20 се очаква бъде представен официално през втората половина на годината и несъмнено ще е едно от най-добрите предложения с Аndroid, които ще откриете на пазара в края на 2018г. Вграждането на сензора за отпечатък в дисплея ще предостави повече пространство за мултимедийни файлове и игри, но също така ще допринесе за намаляването на размерите на смартфона. Ултразвуковите модули на Qualcomm вероятно ще се превърнат във водещ тренд в индустрията и изглежда, че от Huawei смятат да се възползват първи от тази технология.

 

Oще от Digital: Осем полезни трика за скенера на пръстови отпечатъци в Аndroid