Huawei обикновено представят нов модел от серията Mate през последното тримесечие на календарната година. Много е вероятно и през 2018г. компанията да продължи традицията с премиерата на Huawei Mate 20. Последните данни в корейските медии разкриват, че устройството ще разполага с голям 6.9-инчов дисплей с AMOLED технологията. Според информацията панелите ще са произведени от Samsung, като Huawei вече са отправили необходимите поръчки за доставянето на дисплеите, предаде TheBell.

 

Размерите от 6.9 инча ще превърнат Huawei Mate 20 в осезаемо по-голям смартфон от конкурентни устройства като Galaxy Note 9, който се очаква да има 6.38" екран и предстоящия iPhone, който ще е с диагонал от 6.46 инча. Конкуренцията между тези модели на някои пазари, като този в Китай ще е изключително ожесточена. Увеличаването на големината на дисплея е само едно от оръжията, с които Huawei ще се опитат да увеличат продажбите си в  мобилната индустрия за сметка на Samsung и Apple. 

 

Другите технически спецификации на Huawei Mate 20 вероятно ще включват съотношение на екрана от 18:9 и двойна задна камера. Големият въпрос е дали това ще бъде първото устройство, което има сензор за пръстов отпечатък вграден в дисплея. С наближаването на премиерата ще научаваме повече детайли за следващия флагман на Huawei. Oфициалните продажби на Mate 20 на европейския пазар вероятно ще стартират навреме за празничния сезон в края на 2018г.

 

Oще от Digital: Как да ускорим работата на Android смартфон