Вграждането на сензорите за пръстов отпечатък в дисплеите на смартфоните би направило устройствата по-тънки и ще позволи екрана да заеме цялото пространство в предната част. Производителите на хардуер като Qualcomm вече експериментират с разработването на утлразвукови модули, които се очаква да намерят място в реални продукти на пазара през 2019г. Mнозина смятат, че  Galaxy S10 ще превърне в първия смартфон с тази функционалност.

 

Оказва се, че предстоящият флагман на Samsung ще бъде изпреварено от друго дългоочаквано устройство, а именно Huawei Mate 20 Pro. Премиерата на смартфона се очаква да стане факт още до края на годината. Huawei са сключили споразумение за ексклузивни права над втората генерация ултразвукови сензори на Qualcomm. Според данни на ETNews компанията ще може да ги използва еднолично до края на февруари, когато ще видим Samsung Galaxy S10.

 

 

Иновативната технология на Qualcomm позволява на модула да може да разпознава отпечатъка дори през дебелина от 800 микрона. Това е сериозно подобрение, тъй като при настоящите сензори тази стойност не надхвърля 300 микрона. Huawei Mate 20 Pro може да е първият модел, който използва модулите на Qualcomm, но имаме всички основания да смятаме, че тази характеристика ще се превърне в стандарт за мобилната индустрия през 2019г. 

 

Още от Digital: Очаква се бум в продажбите на смартфоните с вграден сензор за пръстов отпечатък в дисплея през 2019г.