Стратегията на Huawei в пазара на смартфони започна да дава все по-добри резултати и компанията се утвърди като водещ източник на иновации в индустрията. Китайският производител има силно присъствие на европейския континент, където продължава да отчита високи продажби. Huawei стартираха предварителните поръчки на континента на впечатляващия Mate 20 Pro преди броени дни и вече разбираме, че смартфона се радва на голям интерес сред потребителите. От компанията твърдят, че са подобрили рекорда си за предварителни поръчки. 

 

Според данните броя на потребителите в Западна Европа, които предварително са поръчали Huawei Mate 20 Pro е с 40% по-голям от досегашното върховно постижение на Huawei P20 Pro. Премиерата на този смартфон стана факт в началото на годината, когато успя да продаде със 316% повече бройки, в сравнение със своя предшественик Huawei P10 Plus. Тази информация представлява най-категоричното доказателство колко влиятелен става бранда Huawei в държавите-членки на ЕС. Доброто представяне ще продължи и до края на 2018г.

 

 

Huawei Mate 20 Pro предлага съчетание между елегантен дизайн и множество премиум функции, но също така се продава на по-ниска цена, спрямо предходните модели от висок клас на компанията. Успоредно с това китайския гигант предлага и безплатна версия на Huawei Watch GT за всички, които предварително поръчат модела на европейския пазар. Тези фактори също имат голяма роля за огромния интерес, който предизвиква смартфона само дни след като стартираха предварителните му поръчки.

 

Още от Digital: Huawei разкри какви са предимствата на новата батерия в Mate 20 Pro